Održan sastanak dobrodošlice za dolazne studente na Univerzitetu Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO GALERIJA

Kancelarija za međunarodnu saradnju održala je prijem dobrodošlice (Welcome Day) za internacionalne studente koji provode ljetnji semestar 2021/22. na fakultetima Univerziteta Crne Gore u okviru Erasmus+ programa mobilnosti.

Susret sa studentima bio je izvanredna prilika za razmjenu utisaka i iskustava nakon prvih provedenih dana u našoj zemlji. Studentima je pružena mogućnost da saznaju više informacija o organizaciji Univerziteta Crne Gore i sistemu obrazovanja, kao i da dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa boravkom u Crnoj Gori.

Rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju, Ana Dragutinović poželjela  je  studentima dobrodošlicu, ugodan boravak u Crnoj Gori, kao i uspjeh u daljem radu.

U toku sastanka predočene su aktivnosti koje će obogatiti Erasmus iskustvo studenata na našem univerzitetu. Planirano je organizovanje jednodnevnih ekskurzija po crnogorskim gradovima, posjeta kulturno-istorijskih znamenitosti, kao i društveno-kulturne aktivnosti u okviru Buddy mreže.

U toku održanog sastanka studenti su imali priliku da se upoznaju sa članovima Buddy mreže koji će im pružiti podršku i uljepšati njihov boravak mnogobrojnim aktivnostima i druženjima.

Takođe, Kancelarija za međunarodnu saradnju organizovala je kurs crnogorskog jezika za sve strane studente koji će se održavati dva puta sedmično u toku semestra.

U ovom semestru na Univerzitetu Crne Gore boravi 23 studenta sa univerziteta iz Litvanije, Poljske, Rumunije, Srbije, Turske, Francuske, Hrvatske i Češke.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.