Studenti se pridružili akciji branja maslina u kampusu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Tradicionalnoj akciji branja maslina u kampusu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, u kojem učestvuju zaposleni Rektorata UCG, pridružili su se članovi Erasmus studentske mreže - ESN  Podgorica (buddy studenti) i studenti iz inostranstva.

Na instagram profilu ove studentske mreže istakli su da su iskoristili „ovaj sunčan dan na divan način“. Dio atmosfere, u radnoj akciji, prenosimo vam i kroz njihove fotografije.

Masline će poslužiti za proizvodnju univerzitetskog maslinovog ulja Oleum Olivarum,  u skladu sa ekološkim standardima limitirane proizvodnje i kontrolom kvaliteta sprovedenom od strane Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Buddy studenti ili volonteri koji su podrška stranim studentima tokom boravka u našoj zemlji, kroz ovu aktivnost dodali su korak više u izgradnji međunarodnog prijateljstva.

Stabla masline u kampusu Univerziteta Crne Gore takođe su simbol međunarodnog prijateljstva jer su ih u u prethodnom periodu zasadile, uglavnom, visoke zvanice, povodom jubilarnih svečanosti, bilateralnih sastanaka i međunarodnih skupova.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.