Održane Erasmus+ konsultacije za studente




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U organizaciji Kancelarije za međunarodnu saradnju i mobilnost Univerziteta Crne Gore održane su zajedničke  konsultacije o Erasmus+ programu mobilnosti u Rektoratu UCG.

Cilj konsultacija je bio informisanje studenata o postupku prijave i mogućnostima koje ovakav vid razmjene nudi. Studenti su bili u prilici da dobiju odgovore na brojna pitanja koja su se odnosila na proces prijavljivanja i kriterijume za razmjenu na partnerskim univerzitetima u Evropi.

Teme konsultacija su bile raznovrsne: proces prijave i nominacije studenata, prikupljanje potrebne dokumentacija, akademska ponuda univerziteta, sastavljanje i izmjena Ugovora o učenju (Learning agreement), isplata mjesečne stipendije i ostala praktična pitanja vezana za odlazak na razmjenu.

Takođe, u toku konsultacija predstavljena je novoformirana Erasmus studentska mreža Podgorica -  servis podrške za dolazne i odlazne studente koji čine studenti UCG i almunisti Erasmus+ programa.

Konsultacije su održane u interaktivnom tonu sa studentima koji su pokazali veliko interesovanje i motivaciju za odlazak na razmjenu na neki od partnerskih univerziteta.  

U ovom semestru objavljeno je 42 konkursa za razmjenu studenata i osoblja u akademskoj 2022/2023. na univerzitetima širom Evrope koji su dostupni ovdje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.