Interkulturalno veče sa dolaznim studentima Univerziteta Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dolazni studenti koji semestar provode na Unvierzitetu Crne Gore prisustvovali su događaju pod nazivom Interkulturalno veče održanom u cilju intekulturalizacije studenata i mladih ljudi, stvaranja osjećaja pripadnosti i upoznavanja i prihvatanja različitih kultura.

Događaj je organizovan od strane Kancelarije za mlade – Sekretarijat za lokalnu samoupravu i Omladinskog Centra Podgorica, a u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, Erasmus studentskom mrežom Podgorica i Univerzitetom Mediteran.

U prvom dijelu večeri Erasmus studenti su promovisali zemlje iz kojih dolaze, stoga su prisutni imali priliku da se upoznaju sa kulturno-istorijskim nasljeđem evropskih zemalja (Poljska, Španija, Rumunija, Njemačka..). Takođe, dolazni studenti su imali priliku da čuju nešto više i upoznaju se sa bogatom crnogorskom istorijom i kulturom.

Drugi dio večeri bio je posvećen neformalnom druženju i degustaciji crnogorske tradicionalne hrane.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.