Univerzitet Crne Gore domaćin treće internacionalne nedjelje obuke




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore je domaćin međunarodne nedjelje obuke za akademsko i administrativno osoblje "International Staff Week" koja se organizuje u saradnji sa španskim Univerzitetom u Granadi. Riječ je o Univerzitetu sa kojim UCG ima potpisan bilateralni ugovor za razmjenu studenata i osoblja u okviru Erasmus+ programa.

Otvarajući međunarodnu nedjelju obuke prorektorica za internacionalizaciju prof. dr Sanja Peković iskazala je zadovoljstvo što je Univerzitet domaćin treće po redu međunarodne nedjelje obuke za akademsko i administrativno osoblje na kojoj će razmotriti mogućnosti šire saradnje sa Univerzitetom u Granadi.

„Jedno od osnovnih područja djelovanja, prepoznato kroz Strategiju internacionalizacije Univerziteta Crne Gore za period 2020 – 2025. godine, odnosi se na razvijanje različitih modela saradnje sa stranim univerzitetima, prvenstveno kroz programe studentske mobilnosti, usavršavanja akademskog i administrativnog osoblja i međunarodne projekte. Sigurna sam da ćemo izgraditi još čvršće veze i intenzivirati saradnju između ova dva univerziteta “, istakla je ona.

Međunarodna nedjelja obuke, prilika je da partnerski univerziteti predstave svoje najbolje prakse u realizaciji projekata međunarodne mobilnosti studenata i osoblja u okviru Erasmus+ programa, kao i da dobiju ključne informacije o aktivnostima UCG, kao i Crne Gore u ovom segmentu.

“Zadovoljstvo je što su od tri internacionalne nedelje obuke Univerziteta, dvije organizovane u saradnji sa španskim univerzitetima što zaista svjedoči o dobro razvijenoj saradnji“, kazala je tokom pozdravne riječi Vanja Drljević šefica nacionalne Erasmus + kancelarije i iskazala želju da ovo okupljanje generiše neke nove puteve, naročito pred izazovom poziva i prilika kroz Erasmus + program.

Teme o kojima će biti riječi tokom Međunarodne nedjelje obuke odnose se na različite aspekte internacionalizacije univerziteta, kao i na značaj mobilnosti i strateških partnerstava. Takođe, razgovaraće se i o akademskoj i administrativnoj podršci mobilnim studentima, interkulturalnoj komunikaciji, te o priznavanju stečenih kvalifikacija.

Međunarodna nedjelja obuke trajaće do 24. marta, a gosti sa španskog univerziteta pored Rektorata UCG posjetiće i univerzitetske jedinice u Kotoru-  Pomorski fakultet i Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru.

Foto album



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.