Prijem dobrodošlice za Erasmus+ studente




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prethodna sedmica protekla je u znaku nedelje dobrodošlice (Welcome Week) za internacionalne studente koji će jedan ili dva semestra provesti na Univerzitetu Crne Gore.

Kancelarija za međunarodnu saradnju i mobilnost održala je prijem dobrodošlice (Welcome Day) za strane studente koji provode zimski semestar akademske 2023/24. na fakultetima Univerziteta Crne Gore u okviru Erasmus+ programa mobilnosti.

Susret sa studentima bio je izvanredna prilika za razmjenu utisaka i iskustava nakon prvih provedenih dana u našoj zemlji. Studenti su imali mogućnost da saznaju više informacija o organizaciji Univerziteta Crne Gore i sistemu obrazovanja, kao i da dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa boravkom u Crnoj Gori.

Rukovoditeljka Kancelarije za međunarodnu saradnju i mobilnost, Ana Dragutinović poželjela  je  studentima dobrodošlicu, ugodan boravak u Crnoj Gori, kao i uspjeh u daljem radu.

U toku sastanka predstavljena je međunarodna Erasmus studentska mreža Podgorica (ESN Podgorica), kao i njihove aktivnosti koje će obogatiti Erasmus iskustvo studenata na našem univerzitetu. Dolazni studenti su imali priliku da se upoznaju sa članovima ESN Podgorica mreže koji će im pružiti podršku i upotpuniti njihov boravak mnogobrojnim aktivnostima i druženjima.

Kancelarija za međunarodnu saradnju je i ovog semestra organizovala kurs crnogorskog jezika za strane studente koji će se održavati dva puta sedmično.

U zimskom semestru na Univerzitetu Crne Gore boravi 19 studenta iz šest zemalja: Francuske, Italije, Mađarske, Litvanije Poljske i Rumunije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.