Jačanje Erasmus+ saradnje kroz gostujuće mobilnosti




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U periodu od 18. do 22. marta Kancelarija za međunarodnu saradnju i mobilnost UCG imala je priliku da ugosti više predstavnika partnerskih univerziteta sa kojima UCG sarađuje u okviru Erasmus+ programa mobilnosti. Mobilnosti predstavnika tri univerziteta, Univerziteta Foro Italico u Rimu, Univerziteta u Varšavi, Tehničkog univerziteta u Rigi organizovane su kroz niz prezentacija i sastanaka gdje su razmotrene različite teme, poput mogućnosti proširenja i jačanja saradnje, izazova u međunarodnoj saradnji i programima mobilnosti u visokom obrazovanju, promocije programa i servisa podrške za dolazne i odlazne studente.

U okviru posjete održane su prezentacije partnerskih univerziteta studentima Ekonomskog fakulteta u okviru događaja Mobility Day, zatim i studentima Filozofskog, Filološkog Fakulteta, te Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Studenti su bili u prilici da se upoznaju sa akademskom i vannastavnom ponudom partnerskih univerziteta, kao i da direktno postave pitanja samim predstavnicima tri univerziteta za koje postoje otvoreni pozivi za mobilnost u narednom semestru.

Pored prezentacija za studente, posjeta kolega omogućila je održavanje obuke adminsitrativnog osoblja uključenog u razvoj  internacionalizacije na temu Intezivnog kombinovanog programa i načina funkcionisanja platforme koja služi za administraciju Erasmus+ kreditne mobilnosti - Erasmus Without Paper.

Gostujuće mobilnosti kolega imala je za cilj da ojača saradnju i doprinese procesu internacionalizacije, jednom od ključnih segmenata politike razvoja UCG, kroz razmjenu iskustava i primjera dobre praske.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.