Rektorat, 17.05.2019

Stipendije Univerziteta u KlagenfurtuX

Univerzitet u Klagenfurtu objavljuje još jedan program stipendiranja za studente koji planiraju da upišu master studije, a ujedno su visokokvalifikovani budući majstori iz oblasti matematike, računarstva i poslovnih informacionih sistema, elektrotehnike i informacionog inženjerstva.

U saradnji sa Koruškom privrednom komorom (VKO) i Federacijom austrijskih industrija (IV), stipendisti će dobiti podršku u pronalaženju plaćenog staža u prvoj godini magistarskog programa. Stipendistima će biti omogućeno da finansiraju drugu godinu magistarskog programa plaćenom praksom, koja je takođe dio nastavnog plana i programa.

Ciljna grupa su studenti koji žele da pohađaju jedan od sledećih master programa: Master iz matematike; Master iz informatike; Master u oblasti upravljanja informacijama; Master informacionog i komunikacionog inženjerstva (ICE)

Mjesečna stipendija za vrijeme trajanja  u periodu maksimalno 12 mjeseci je 650 eura, dok jednokratni paušalni iznos za putne troškove je između 25 EUR i 305 eura.

Kandidati iz trećih zemalja (zemlje koje nisu članice EU / EEA ili Švajcarska) će morati da dostave dokaz o dodatnim sredstvima austrijskom rezidencijalnom organu prilikom podnošenja zahteva za „dozvolu boravka studenta“.

Stipendisti će biti oslobođeni plaćanja školarine za magistarski program na Univerzitetu u Klagenfurtu biće im pružena pomoć prilikom rezervacije smještaja i prijavljivanja za zdravstveno osiguranje studenata u Austriji.

U slučaju da kandidati nisu dobili Bečelor diplomu u vrijeme podnošenja zahtjeva, dovoljan je transkript zapisa. 

Kontakti: Katarina Engel e-mail: katharina.engel@oead.at

Kontakt na Univerzitetu u Klagenfurtu: Međunarodna kancelarija e-mail: technologi.grants@aau.at

U prilogu se nalazi informativni list sa opisom stipendije i procedurom prijave.

 

Dokumenti

Broj posjeta : 579