Konkurs za britanske Čivning stipendije




Konkurs za britanske Čivning stipendije

Obavještavaju se studenti o mogućnosti konkurisanja za Čivning (Chevening) stipendiju britanske Vlade koja je namijenjena budućim studentima postdiplomskog programa u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Rok za ovogodišnje aplikacije je 3. novembar 2020. godine.

Čiving je međunarodni program stipendiranja britanske Vlade koji ima za cilj da kroz ovakvo akademsko iskustvo stvori svjetske donosioce odluka, jos od davnina 1983. godine. Ove stipendije nude budućim liderima ,uticajnim pojedincima i donosiocima odluka iz cijelog svijeta jedinstvenu priliku da se profesionalno i akademski razviju, da značajno prošire svoje kontakte,da iskuse britansku kulturu, te da izgrade trajne pozitivne odnose s Ujedinjenim Kraljevstvom i ostalim stipendistima ovoga programa. Prethodni  Čiving stipendisti su pružili značajan doprinos svojim državama nakon povratka u svoje zemlje, uspjeli u svojim odabranim poljima i postali lideri organizacija, biznisa pa čak i svojih zemalja.

Dodatne informacije mogu se pronaći na Čiving internet stranici ( www.chevening.org) i na Facebook stranici britanske ambasade (www.facebook.com/UKinMontenegro).  Mnogi Čivning stipendisti iz Crne Gore su i aktivni članovi NVO MAUK ( Mreža alumnista iz Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori ) i mogu podijeliti informacije o svome iskustvu s Chevening stipendijama. ( www.facebook.com/MAUK.ME).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.