Stipendije za doktorske studije na Hong Kong Univerzitetu




 

Univerzitet u Hong Kongu nudi stipendije studentima doktorskih studija, a mogu se uzeti u obzir i kandidati koji su pri završetku magistarskih studija.

Prema QS ovoj rang listi iz 2016.godine Univerzitet u Hong Kongu je rangiran na 27-om mjestu. Na univerzitetu studiraju studenti koji dolaze iz svih krajeva svijeta. Univerzitet posjeduje vrhunske biblioteke, kompjutersku opremu, najsavremenije laboratorije, te ostvaruje visokokvalitetne rezultate u istraživanjima. Studentima koji pišu diplomski rad pruža se mogućnost da dio studija provedu van kampusa.

Stipendija u iznosu od  240,000 HK$ (30,760 američkih dolara) dodjeljuje se onim studentima koji su u fazi istraživanja, kao i dodatak za putovanja i konferencije u iznosu od 10,000 HK$ (1,280 američkih dolara), a redovnim studentima doktorskih studija  dodjeljuje se iznos od najmanje 188,400 HK$(24,150 američkih dolara) na godišnjem nivou.

Rok za podnošenje inicijalnih aplikacija za istraživanje je: početkom septembra do 01.decembra 2017.godine.

Rok za podnošenje punih prijava za univerzitet je: 01.septembar do 01.decembra 2017.godine.

Informacije su dostupne na sajtu univerziteta: www.gradsch.hku.hk

 Za dodatna pitanja i pojašnjenja u vezi sa stipendijom, načinom konkurisanja, kao i ostalim detaljima, zainteresovani kandidati se mogu informisati putem e-maila: gradsch@hku.hk



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.