Rektorat

Inovativni program Start1UP predakceleracijske podrške
Inovativni program Start1UP predakceleracijske podrške

Privredna komora Crne Gore učestvuje u inovativnom programu Start1UP predakceleracijske podrške koji ima za cilj da mladim ljudima u Crnoj Gori, a posebno studentima, da priliku da svoje preduzetničke ideje kroz jasno definisane faze programa pretvore u konkurentne, umrežene i profitabilne startup kompanije.

Start1UP je inovativni program predakceleracijske podrške sa ciljem konverzije preduzetničkih ideja u uspješne startupove. Program ima nekoliko faza realizacije tokom kojih će 11 timova proći različite module obuke. Program podrazumijeva finansijsku, mentorsku, edukativnu kao i podršku za učešće na startup tamičenjima.

Timovima će na raspolaganju biti lokalni kao i mentori sa regionalnim i međunarodnim iskustvom. Ukupan iznos za finansiranje startup ideja je 21.000€. Nagrada za pobjednički tim je 4.555€ dok još pet timova dobija po 3.111€.

Pored finansijskih nagrada, tu su i nagrade učešća na brojnim regionalnim i međunarodnim takmičenjima na kojima se ideje mogu predstaviti investitorima. Učesnicima će tokom i nakon završetka projekta biti obezbijeđena i podrška Preduzetničkog gnijezda, co-working prostora kao i tri inovativne laboratorije.

Program je sufinansiran od strane Ministarstva ekonomskog razvoja a realizuju ga UDG kao vodeći partner, PKCG, Uniqorn i Lund uz podršku MEBAN-Crnogorske mreže poslovnih anđela.

Prijave putem sajta: www.start1up.me (do 16.11.2021.) Za sve dodatne informacije možete kontaktirati start1up@udg.edu.me ili adjurovic@pkcg.org .

 

Izvor fotografije

 

Broj posjeta : 129

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.