Rektorat

Platforma za umrežavanje partnera u okviru Marija Sklodovska Kiri akcija
Platforma za umrežavanje partnera u okviru Marija Sklodovska Kiri akcija

Projekat MSCA-NET, koji se realizuje u okviru programa Horizont Evropa, pokrenuo je virtuelnu platformu za umrežavanje partnera kako bi se olakšalo povezivanje i saradnja između različitih vrsta institucija, kompanija i istraživača, a sve u cilju pripreme zajedničkih projekata u okviru Marija Sklodovska Kiri akcija (MSCA).

Platforma će okupiti stipendiste, kompanije, supervizore, nevladine organizacije i akademske institucije iz čitave Evrope, ali i šire. Stoga je ovo izvanredna prilika za stvaranje novih kontakata i budućih uspješnih projekata u predstojećim MSCA pozivima za 2022. godinu, odnosno: Postdoktorske stipendije, Doktorske mreže i Razmjene osoblja.

Platforma omogućava objavljivanje profila istraživača i institucija, ali i predlaganja saradnje u cilju privlačenja talenata ili učešća u mrežama doktorskih studija te razmjeni osoblja. Takođe omogućava zakazivanje bilateralnih i multilateralnih sastanaka u cilju pripreme uspješnih MSCA projekata u okviru pomenuta tri predstojeća poziva.

Ko može da učestvuje i s kojim ciljem?

  • Kao budući stipendista možete pronaći evropske institucije i supervizore za svoj projektni predlog, ali i povezati se sa kompanijama i organizacijama iz neakademskog sektora u svrhu mobilnosti.
  • Kao supervizor možete pronaći kandidate i organizovati sastanke u cilju razmatranja projektnih ideja.
  • Kao institucija možete pronaći partnere za razmatranje predloga projekata za formiranje doktorskih mreža, razmjenu osoblja i još mnogo toga, te izgraditi konkurentan konzorcijum.
  • Kao kompanija možete pronaći partnere za pripremu konkurentnih predloga.
  • Kao nacionalna kontakt osoba možete organizovati info sesije, povezati se sa aplikantima i drugim nacionalnim kontakt osobama.

Platforma će biti na raspolaganju tokom perioda od 12 meseci, odnosno od maja 2022. do maja 2023. godine. Tokom ovih 12 mjeseci na platformi će biti objavljivani i informativni materijali i video zapisi na različitim jezicima. Cilj je da na jednom mjestu bude sve što je neophodno za pripremu uspješnih MSCA predloga projekata.

Više detalja o platformi i načinu prijavljivanja može se naći na sljedećem linku: https://msca.b2match.io/

Broj posjeta : 174

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.