Dodijeljeni sertifkati polaznicima pete generacije Student Business Hub programa




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U subotu, 27. maja, u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru, održana je poslednja radionica pete generacije Student Business Hub programa, na kojoj su polaznicima uručeni i sertifikati. Program je realizovan u saradnji Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore i kompanije Balance2business. Ove godine, program je, po prvi put, podržao The EBRD Youth in Business programme, program Evropske banke za obnovu i razvoj.

Sertifikati su uručeni sledećim studentima Univerziteta Crne Gore: Amila Idrizović, Dina Čekić, Anja Kadić, Ana Malović, Milica Raičević, Jelena Vulević, Merita Junčaj, Mia Rabrenović, Danijela Radović, Tamara Račić (Ekonomski fakultet); Filipović Vučić, Nikolina Mišnić, Jelena Popović (Pravni fakultet); Anđela Ašanin, Aleksandra Lazarević, Adnan Metanović (Fakultet političkih nauka); Ana Pejović (Prirodno-matematički fakultet); Sandra Dožić (Filozofski fakultet).

Studenti su imali priliku da, kroz besplatne treninge i radionice u okviru programa, steknu praktične vještine neophodne u savremenim uslovima poslovanja, koja če im biti od koristi, ne samo na samom početku njihove karijere, već i glavni saputnik na putu ka uspjehu i pozicioniranju na tržištu rada. Student Business Hub realizovao se kroz tri cjeline, gdje su studenti na samom početku dobili jasniju sliku o sebi, šta zaista žele od svoje budućnosti i na koji način mogu dostići definisane ciljeve ("Karijerni potencijal");. Nakon toga, studenti se, kroz praktični dio obuke, uče alatima koji će im pomoći da dođu do tog cilja i daljih ličnih napredaka ("Komunikacijom i dijalogom do uspjeha", "Efikasno primanje i davanje feedback-a", "Koncept vremena", "Donošenje odluka i efikasni sastanci"). Na samom kraju programa, zaokružili su sve naučeno i imali priliku da nauče kako da se izbore sa svim izazovima koje budućnost može donijeti ("Mladi lideri novog doba"). Na svakom od šest treninga polaznici su imali priliku da se upoznaju sa gostujućim predavačima i da čuju lična i profesionalna iskustva ljudi uspješnih u biznisu i na taj način u sebi probude motivaciju za dalja usavršavanja.

"Nemjerljivo sam zahvalna što sam imala priliku da budem dio ovog Hub-a. Mislim da još uvijek nijesam potpuno svjesna bogatstva i znanja koja će mi pružiti kako sada, tako i u budućnosti. Nezaboravno iskustvo kojeg ću se uvijek rado sjećati i vječno ga nositi i čuvati u srcu", navela je studentkinja polaznica ovogodišnje generacije programa.

Program Student Business Hub postao je jedan od glavnih inkubatora i spona između društveno odgovornih kompanije i studenata, budućih zaposlenih, a sve u cilju pripreme mladih za poslovni svijet i biznis ambijent.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.