Nagrađeni startap projekti na Konkursu Univerziteta Crne Gore za najbolju startap ideju studenata




Nagrađeni startap projekti na Konkursu Univerziteta Crne Gore za najbolju startap ideju studenata

Na nagradnom konkursu Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore za najbolju startap ideju studenata najstarije visokoobrazovne institucije u Crnoj Gori, od ukupno 20 prijavljenih pojedinaca i timova koji su dostavili 19 ispravnih idejnih projekata, prva nagrada dodijeljena je projektu pod nazivom Mlado srce povezuje studenta Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Abedina Orahovca. 

Druga nagrada pripala je studentu Biotehničkog fakulteta UCG, Filipu Buškoviću za projekat Toz - očistimo svoje dvorište, dok će treća nagrada biti uručena idejnom projektu EkoBaust - Reciklaža građevinskog otpada za održivu izgradnju, koju su dostavili studenti Arhitektonskog fakulteta UCG – Sara Stijepović i Ognjen Mandić. 

Komisija je jednoglasno izdvojila ove ideje na osnovu tri glavna kriterijuma: inovativnost odnosno originalnost biznis ideje; analiza tržišta i konkurencije; finansijski aspekti i održivost ideje. Konstatovano je da su svi projekti urađeni i predati u skladu sa propisanim prijavnim obrascem za razradu biznis plana. Komisija nije imala uvid u identitet prijavljenih prije davanja konačne rang liste.

U sastavu komisije bili su prof. dr Boban Melović, profesor na Ekonomskom fakultetu, predstavnik Univerziteta Crne Gore; mr Vojkan Radunović, kao predstavnik Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore; mr Marija Jovović, izvršna direktorica Fondacije "Čini dobro".

Konkursom je bilo propisano da se kandidati prijavljuju pod šifrom, kako bi se obezbijedila anonimnost učesnika, pa je otvaranje koverti sa ličnim podacima obavljeno tek nakon bodovanja svih idejnih projekata i donošenja odluke o najboljim biznis planovima.

Nagradni fond za prva tri mjesta u iznosu od 5.500 eura obezbijedili su Univerzitet Crne Gore (3.000 eura), Investiciono-razvojni fond Crne Gore (2.000 eura) i Fondacija "Čini dobro" (500 eura). 

Komisija smatra da su navedeni idejni projekti, u konkurenciji ostalih, na najbolji način pristupili rješavanju prisutnih izazova u našem okruženju, te da su se istakli dovoljno kvalitetnom analizom svih segmenata razrade biznis ideje i biznis plana koji su zahtijevani u prijavnom formularu.

Kancelarija za razvoj karijere i CŽU Univerziteta Crne Gore čestita nagrađenim studentima koje će obavijestiti o detaljima vezanim za uručenje nagrada. Kroz ovakve konkurse Kancelarija želi da motiviše studente da realizuju svoje ideje i smjelo uđu u svijet startapa i preduzetništva.

 

Povezane vijesti:

Konkurs za najbolju STARTAP ideju: Ocjenjivanje u toku

Nagradni konkurs za najbolju startap ideju studenata Univerziteta Crne Gore

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.