Poziv Komunikacijskog i PR centra naučnicima i istraživačima Univerziteta Crne Gore: Popularizacija nauke




Poziv Komunikacijskog i PR centra naučnicima i istraživačima Univerziteta Crne Gore: Popularizacija nauke

Komunikacijski i PR centar Univerziteta Crne Gore poziva naučnike i istraživače UCG da nam se obrate za podršku u popularisanju i upoznavanju javnosti sa naučnostraživačkim rezultatima njihovog rada, od interesa za javnost.

Nastojaćemo u saradnji sa vama da rezultate egzaktne nauke prikažemo bez stručnog formalizma, korišćenjem analogija i drugih objašnjenja, tako da budu bliski širokoj publici i bez potrebnog predznanja.

Cilj nam je, prije svega, da ukažemo na značaj nauke za crnogorsko društvo, te da povećamo vidljivost rada naših naučnika  i istraživača i podstaknemo dalje interesovanje medija i šire javnosti.

Uz pojednostavljenu terminologiju, na razumljivom jeziku za širu javnost, predstavićemo pojedince ili timove kroz istraživanja, saradnju sa međunarodnim naučnim centrima, patente i druge naučnoistraživačke doprinose koji mogu biti interesantni za javnost.

Potrebno je da dostavite predlog teme i uz kratak opis (ne više od 2.500 karaktera, istraživački rad, rezultate rada i doprinosa određenoj oblasti, kao i link na naučni rad ili PDF dokumenta).

Konačan izgled teksta prilagođenog jeziku razumljivom za javnost imaćete na uvid, u komunikaciji sa službom.

Za sve detaljnije informacije ili konsultacije na ovu temu, kontakt je:

Komunikacijski i PR centar

T: + 382 20 414 247

@: pr@ucg.ac.me

W: www.ucg.ac.me

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.