Značaj univerzitetskog Instituta Konfucije u internacionalizaciji UCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Direktorice Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, doc. dr Milena Lipovina-Božović i prof. Gao Qinglong sastale su se sa rektorom Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimirom Božovićem i šeficom kabineta rektora Dijanom Jovanović radi upoznavanja i razgovora o budućem razvoju Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore.

Rektor Božović poželio je dobrodošlicu i uspješan rad novoj kineskoj direktorici i čestitao joj stupanje na dužnost.

Direktorice su upoznale rektora Božovića sa trenutnom organizacijom rada i aktivnostima koje se realiziraju na Institutu Konfucije. Svi prisutni su izrazili posebno zadovoljstvo zbog činjenice da se od ovog semestra na Univerzitetu Crne Gore, u Podgorici i Nikšiću, organizuju besplatni kursevi kineskog jezika za oko 150 studenta Univerziteta.

Na sastanku je postignuta saglasnost da važna komponenta budućeg razvoja Instituta Konfucije treba da bude znažnija akademska razmjena između studenata, ali i akademskog osoblja, partnerskih univerziteta.

U narednom periodu, dogovoreno je organizovanje sastanka predstavnika Changsha Univerziteta i Univerziteta Crna Gore u cilju podsticanja dodatne saradnje između partnerskih univerziteta i realizacije zajedničkih projekata u različitim oblastima. 

Na sastanku je istaknuta važnost univerzitetskog Instituta Konfucije u promovisanju kineske kulture i jezika na UCG, te njegov značaj u internacionalizaciji Univerziteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.