Na Ekonomskom fakultetu o ekonomskim odnosima Crne Gore i Kine




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, u saradnji sa Kineskim udruženjem za mir i razoružanje (CPAPD), održan je okrugli sto na temu "Ekonomski odnosi između Crne Gore i Kine", 15. septembra 2023. 
 
Direktorica Instituta Konfucije na UCG doc. dr Milena Lipovina-Božović govorila je na ovom događaju o povezanosti kulture i ekonomije.
 
Direktorica je naglasila njihov međusoban uticaj kroz uticaj kulturnog bogatstva, jezika, umjetnosti na ekonomske odnose, s jedne strane, ali je govorila i kako ekonomski rast može omogućiti dalji razvoj i promociju kulture. Ove dvije sfere, kako je naglasila direktorica Lipovina-Božović, zajedno igraju ključnu ulogu u oblikovanju društava i međunarodnih odnosa.
 
Na primjeru aktivnosti Instituta Konfucije na UCG slikovito je objasnila kako kultura služi kao most koji povezuje svijet i doprinosi jačanju veza između dvije zemlje.
 
Pored direktorice Instituta Konfucije, na okruglom stolu su govorili predstavnici CPAPD-a, Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Privredne komore, i Ekonomskog fakulteta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.