Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore je priredio nezaboravno druženje za profesore i najbolje polaznike kurseva kineskog jezika




Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore je priredio nezaboravno druženje za profesore i najbolje polaznike kurseva kineskog jezika

U petak, 8.12.2023. godini, u obližnjem kineskom restoranu u Podgorici, Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore je priredio nezaboravno druženje za profesore i najbolje polaznike kurseva kineskog jezika.

Prisutni su imali priliku da uživaju u kulinarskoj magiji i  nauče u čemu se sastoji hot pot, kako se koristi i šta on predstavlja za kineski narod. Svaki učesnik ovog kulinarskog događaja je imao mogućnost da personalizuje svoj obrok, birajući između kuvanja različitih vrsta mesa, povrća, gljiva itd.

Kineski hot pot je izuzetno popularan u Kini i smatra se da doprinosi jačanju prijateljstva, te da spaja porodice, kolege i prijatelje. Topla i vesela atmosfera doprinosi stvaranju prijatnog, udobnog i opuštenog okruženja koje cijelom događaju daje posebnu draž, pa je i ovo bila sjajna prilika za međusobno upoznavanje, druženje, ali i učenje u nekonvencionalnim uslovima.

Inače, hot pot, poznat i kao "huǒ guō" na kineskom, je popularno kinesko jelo koje se sastoji od vruće supe u koju se dodaju razni sastojci poput mesa, povrća, gljiva, nudli i tofua.

Zahvalni smo na još jednom divnom druženju koje je za nama i radujemo se narednim događajima koje pripremamo za sve ljubitelje kineske kulture.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.