Proglašeni pobjednici nagradnog konkursa Instituta Konfucije „Pričam ti priču“




Proglašeni pobjednici nagradnog konkursa Instituta Konfucije „Pričam ti priču“

Finalno takmičenje „Pričam ti “ na temu „Kina i ja“ održano je u petak, 22.12.2023. godine u prostorijama Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore u Podgorici.

Petočlana komisija, koju su činili profesori kineskog jezika sa Institutu Konfucije, napravila je preliminarnu selekciju pristiglog materijala na nagradni konkurs i u finalno takmičenje pozvala 10 najboljih. U samoj završnici, odabrani takmičari su svoje umijeće u govorenju na kineskom jeziku predstavili pričajući kratku priču (do 5 min) o sebi i svom iskustvu sa kineskim jezikom i kulturom.

Takmičenje je održano u tri kategorije i to za:

  1. Učenike/ce osnovnih škola
  2. Učenike/ce srednjih škola
  3. Studente i ostale zainteresovane

 

U finalu, o najboljima je odlučivao tročlani žiri u sastavu:

  1. Gao Qinglong - kineska direktorica Instituta Konfucije na UCG;
  2. Lai Peiyu – profesorica kineskog jezika iz Konfucijeve učionice na UDG;
  3. Shi Xinwei – profesorica kineskog jezika iz Konfucijeve učionice na UDG.

Nakon izvanrednih predstavljanja naših takmičara, žiri nije imao lak zadatak. U izuzetnom raspoloženju i pretprazničnoj atmosferi, proglašeni su najbolji u svim kategorijama. Direktorice Instituta Konfucije, Milena Lipovina-Božović i Gao Qinglong uručile su vrijedne nagrade kako za tri prvoplasirana učesnika u svim kategorijama, tako i za ostale takmičare.

Institut Konfucije, u saradnji sa Ambasadom NR Kine, obezbijedio je  vrijedne nagrade za najbolje: Xiami tablete, pametne satove, slušalice i pametne table.

Nagrade su, po kategorijama, dobili:

I kategorija:

  1. Alisa Bogdanović – 98 poena
  2. Dajana Dušević – 94 poena
  3. Jovana Vojinović – 91,3 poena

II kategorija:

  1. Teodora Tomović – 95,3 poena

III kategorija:

  1. Sara Peričić – 95,3 poena
  2. Denis Seleznev – 92,6 poena

Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore se zahvaljuje takmičarima i njihovim mentorima na učešću. Radosni smo da organizacijom ovakvih takmičenja i sličnih događaja podstičemo vašu kreativnost i želju za učenjem kineskog jezika. To ćemo nastaviti da radimo i u narednoj godini, promovišući kineski jezik i kulturu i gradeće zajedničke mostove saradnje i povezanosti između Crne Gore i Kine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.