Logo Instituta Konfucije u okviru izložbe Konkurs




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Logo Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore našao je svoje mjesto u izložbi grafičkog dizajnera Nikole Latkovića, koja je u Galeriji Centar, u Podgorici, pod nazivom Konkurs, otvorena od 7. do 25. marta. 

Na ovoj inicijalnoj izložbi nezavisnog istraživanja konkursne prakse u nabavkama vizuelnog identiteta predstavljeno je preko 100 radova - prvonagrađenih grafičkih rješenja na različitim konkursima u Crnoj Gori koje je Latković neselektivno prikupljao – znak, logo, logotip, grb, amblem, žig, zastava, maskota, ideogram, simbol ...

„DugotraImagejno prikupljanje, prije svega radova iz digitalne epohe, ali i onih nastalih u analognom vremenu, rezultiralo je svojevrsnim pregledom, po riječima autora, „izložbom konstatacijom” i „vizuelnom statistikom” koja publici omogućava simultani uvid u dešavanja u svijetu grafičkog dizajna kod nas. Može se zaključiti da je u pitanju  dokumentarna izložba i jedan od prvih, pionirskih priloga našoj istoriji dizajna koji će poslužiti kao dobra platforma za dalju analizu i objektivnije situiranje grafičkog dizajna u sferi crnogorske umjetnosti.....“ zapisala je, između ostalog, o ovom projektu istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić koja je i otvorila izložbu.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.