Za svjetsko znanje siguran korak: Biotehnički fakultet




Za svjetsko znanje siguran korak: Biotehnički fakultet

Za sve one koji se žele baviti poljoprivredom i proizvodnjom hrane, odnosno gajenjem biljaka, životinja i prehrambenim tehnologijama, te žele postati inženjeri, magistri ili doktori poljoprivrednih nauka, Biotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore je prava adresa.

Proizvodnja hrane u dovoljnim količinama, koja je za potrošača bezbjedna, a sa aspekta kvaliteta besprekorna, jedan je od najvećih izazova savremenog društva i poljoprivrede. Biotehnički fakultet nudi  studijske programe koji pružaju mogućnost obrazovanja stručnjaka koji će moći odgovoriti svim izazovima savremene poljoprivrede. Svi naši studijski programi su po svom konceptu kompatibilni sa većinom evropskih obrazovnih sistema.

Pored nastavno – obrazovne djelatnosti, Biotehnički fakultet ima veoma dobro razvijenu naučnoistraživačku  i stručno-savjetodavnu djelatnost, sa tradicijom dužom od osam decenija. Stoga je, Biotehnički fakultet decenijama unazad bio, i danas je, okosnica razvoja crnogorske poljoprivrede.

Više informacija o Biotehničkom fakultetu možete naći na internet stranici Studentski informator - Biotehnički fakultet, dok informacije o upisu možete pronaći na Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upis i procedure.

Da li ste čuli i našu poslednju novost: Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni su čitači za lične karte.

Više o upisu saznajte i u video prilogu emisije: Boje jutra: Biotehnički fakultet otvara vrata brucošima



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.