Evropski dan jezika - 26. septembar




 Evropski dan jezika -  26. septembar

Datum 26. septembar slavi se kao Evropski dan jezika, a Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore je pravo mjesto za obilježavanje ovog dana. Ovaj dan se slavi još od 2001. godine, koju su Savjet Evrope i Evropska unija proglasili Evropskom godinom jezika.

Ne treba podsjećati koliko su strani jezici važni u današnjem svijetu. Za male zemlje, kao što je Crna Gora, strani jezici su posebno važni, kako na njenom putu ka Evropskoj Uniji, tako i u smislu razvoja turizma i privrede u cjelini, naučnog i svakog drugog napretka.

Ove godine nastava na Univerzitetu počinje baš na ovaj dan, simoblički označavajući početak još jedne,  nadamo se uspješne, studijske godine na sedam studijskih programa Filološkog fakulteta na kojima se izučavaju engleski, njemački, francuski, italijanski, ruski, crnogorski i srpski jezik i književnosti.

Svim studentkinjama i studentima, koleginicama i kolegama, kao i saradnicima i prijateljima Filološkog fakulteta čestitamo ovaj dan, uz najbolje želje za uspješan početak studijske godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.