Građevinski fakultet

Biografija - Tomanović Zvonko




Prof Dr Zvonko Tomanovic, dipl.ing.građ. rođen je 25. 05. 1965. godine u Pljevljima. Diplomirao je 1990. godine na konstruktivnom usmjerenju, Građevinskog fakulteta Univerziteta "Veljko Vlahović" u Titogradu sa temnom diplomskog rada "Hidtotehnički tunel KOmarnica-Nikšić.  Poslijediplomske studije je upisao 1990 godine na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na smjeru za Građevinsku geotehniku. Magistarski rad, pod nazivom "Analiza interakcije podgradne konstrukcije vertikalnog okna i stijenske mase", odbranio je u oktobru 1996. godine.

U maja 1999. godine započeo je izučavanje vremenski zavisnih deformacija stijene kroz sopstveno eksperimentalno istraživanje. Doktorsku disertaciju pod naslovom “Vremenski zavisne deformacije stijene oko tunelskog iskopa” je odbranio 11. juna 2004.godine.

U okviru studijskih boravaka boravio sam na nekoliko univerziteta i instituta u inostranstvu, među kojima su: TU Aachen, EPFL Losan, Imperial College London, TU Graz, TU Wien.

Od maja 1993. godine zaposlen je na Građevinskom fakultetu u u zvanju saradnika na grupi predmeta za građevinsku geotehniku: Mehanika tla, Fundiranje i Tuneli i podzemne konstrukcije.

U zvanje redovnog profesora Univerziteta Crne Gore izabran je u martu 2015. godine za predmete: Mehanika tla i stijena, Fundiranje i Tuneli i podzemne konstrukcije na osnovnomo studijskom programu Građevinarstvo na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Prof. dr Zvonko Tomanović ustanovio je (tokom 2010) Crnogorsko udruženje za tunele i podzemne objekte - ITA Crna Gora. Predsjednik je udruženja od osnivanja 2010 godine.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.