Filološki fakultet

Biografija - Cerović Marijana




Biografija - Cerović Marijana

Marijana Cerović je rođena u Nikšiću, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomu profesora engleskog (A) i italijanskog jezika (B) stekla je na Univerzitetu Crne Gore. Magistrirala je 2002. godine na Univerzitetu u Kembridžu, Velika Britanija, iz oblasti Engleski i primijenjena lingvistika. Kao stipendista fonda Doroti Hodžkin, od 2007-2010. godine pohađala je doktorske studije na Univerzitetu u Jorku u Velikoj Britaniji (program − Communication studies), i u decembru 2010. godine odbranila je doktorsku tezu pod nazivom Questions and questioning in Montenegrin police interviews.

 Akademske 2003/04. godine, kao učesnica američkog programa razmjene univerzitetskog osoblja - JFDP (Junior Faculty Development Program), boravila je na Odsjeku za svjetske jezike na Univerzitetu Južne Floride, Sjedinjene Američke Države. Uključena je i u brojne projekte iz oblasti obrazovanja za demokratsko građanstvo.

Svoje prvo jednogodišnje radno iskustvo stekla je kao profesorka engleskog jezika u Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi, poslije čega radi na Studijskom programu za engleski jezik i književnost u Nikšiću. Njeno osnovno interesovanje su jezik i lingvistika, posebno prevođenje i analiza jezika koji se koristi u stvarnim govornim situacijama.

.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.