Mašinski fakultet

Biografija - Grdinić-Rakonjac Mirjana




Biografija - Grdinić-Rakonjac Mirjana

Mirjana Grdinić Rakonjac, rođena je 21.04.1988. godine u Bijelom Polju. Osnovnu školu „Dušan Korać" u Bijelom Polju završila je 2002. godine. Gimnaziju „Miloje Dobrašinović" u Bijelom Polju završila je 2006. godine.

2010. godine diplomirala je na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, smjer za bezbjednost drumskog saobraćaja, a 2012. godine, na istom fakultetu, stekla zvanje Master inženjer saobraćaja.

2022. godine je na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu uspješno odbranila doktorsku disertaciju sa nazivom „Razvoj novog modela „iDEA“ za ocenu nivoa bezbednosti saobraćaja kompozitnim indeksom u uslovima sivih podataka“ i tako stekla zvanje doktor nauka iz oblasti saobraćaja. 

Od 2022. godine posjeduje sertifikat Provjerivača za obavljanje provjere bezbjednosti saobraćaja na putevima, kao i sertifikat Revizora za obavljanje revizije projekta puta sa aspekta bezbjednosnih karakteristika puta. 

ZAPOSLENJE

U periodu od 15. januara do 15. oktobra 2013. godine angažovana je na Mašinskom fakultetu u Podgorici  preko programa „Stručno osposobljavanje lica sa stečenim visokim obrazovanjem”, koji realizuje Vlada Crne Gore i Uprava za kadrove. U zvanje saradnika u nastavi Univerziteta Crne Gore, na Mašinskom fakultetu u Podgorici izabrana je 2015. godine. U zvanje saradnika u nastavi sa doktoratom izabrana je 2022. godine. Dio je tima Centra za motore i vozila koji funkcioniše pri Mašinskom fakultetu, kao i Centra za saobraćajno-tehnička vještačenja saobraćajnih neugoda. Kao saradnik učestvuje u istraživanjima na naučno-istraživačkim projektima odsjeka za drumski saobraćaj na Mašinskom fakultetu. 

KONTAKT

Mašinski fakultet UCG, kabinet 417.

Cetinjski put, bb. 81000 Podgorica

068805675

grdinicm@yahoo.com

grdinicm@ucg.ac.me

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.