Muzička akademija

Biografija - Vukašinović Seda




Biografija - Vukašinović Seda

Seda Vukasinovic-Lucic rodjena je u Jerevanu(Armenija).

Specijalnu muzicku skolu za talente pri Jerevanskom konzervatorijumu zavrsila je 1975. godine.Jerevanski drzavni konzervatorijum "Komitas" zavrsila je 1980. godine u klasi profesora Roze Tandiljan sa odlicnim uspjehom.Po zavrsetku konzervatorijuma ostaje da radi kao jedini klavirski saradnik kod cuvenog proferosora Edvarda Dajana(ucenika Davida Ojstraha).Nastupila je u salama kao sto su : " Boljsoj zal" konzervatorijuma "Cajkovski") u Moskvi,sala filharmonije u Jerevanu,"Kolarac" u Beogradu,Sinagogi i Novom Sadu itd.

Jos kao talentovana ucenica nastupala je sa simfonijskim orkestrom Jerevanske filharmonije.Saradjivala je sa umjetnicima svjetskog glasa,kao sto su: Vjera Kovac -Vitkaji,Ante Grgin,Jovan Kolundzija,Darinka Matic- Marovic.Dugi niz godina od 1998. godine koncertirala je sa najboljim crnogorskim violinistom Romanom Simovicem.Od 1991. godine radila je u srednjom muzickoj skoli u Kotoru,gdje je imala najzapazeniju klasu klavira.Vise njenih ucenika je upisalo prestizne akademije u zemlji i inostranstvu.

1999.godine je specijalizirala kamernu muziku na FMU u Beogradu,a 2002.godine je zavrsila magistarske studije iz oblasti kamerne muzike na Muzickoj akademiji Cetinje.

14.marta iste godine odrzala je koncert na velikoj pozornici CNP-a u Podgorici sa Romanom Simovicem,koji je dobio laskavu titulu"Najbolji koncert godine u CNP-u".

Radi i dalje kao visi muzicki saradnik na Muzickoj akademiji na Cetinju.Uz svoj 40 godisnji rad-stvara i dalje i potvrdjuje visoki kvalitet koncertne i pedagoske djelatnosti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.