Fakultet likovnih umjetnosti

Biografija - Radojević Tatijana




Biografija - Radojević Tatijana
 
Rođena je 09.10.1976. godine u Đakovici. Osnovnu i srednju ekonomsku školu završila je u svom rodnom mestu sa odličnim uspehom. Filozofski fakultet, odsek Pedagogija u Prištini upisala je 1994. godine i na istom diplomirala 1998. godine sa ocenom 10 na diplomskom ispitu i prosečnom ocenom 8.40 (osam četrdeset). Radno iskustvo počela je sticati 1999. kao asistent pripravnik  na predmetima Teorija vaspitanja i Opšta pedagogija. Magistarske studije upisala je 2001. godine na Filozofskom fakultetu odsek Pedagogija u Prištini gde je sve je ispite položila sa prosečnom ocenom 9 (devet). Magistarsku tezu iz oblasti pedagogije, pod naslovom „Struktura prirodnonaučnih sadržaja osnovnoškolskog obrazovanja i vaspitanja u Srbiji na razmeđi 20. i 21. veka“, odbranila je 2006. godine, i pritom stekla zvanje Magistar pedagoških nauka.
 
U zvanje asistenta za užu naučnu oblast Pedagogija na Katedri za pedagogiju  izabrana je 2007. godine Na Katedri za pedagogiju izvodila je nastavu (vežbe) iz sledećih predmeta: Uvod u pedagogiju, Opšta pedagogija, Pedagoška komunikologija, Stručno usavršavanje nastavnika, Razvoj i evaluacija programa, Metodika prirodno-matematičkog obrazovanja.
 
Nakon što je 2016. godine, stekla zvanje doktora pedagoških nauka na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici odbranivši doktorsku disertaciju pod naslovom „Pedagoški aspekti razvijanja komunikacionih kompetencija učenika u osnovnoj školi“ dobija akademsko zvanje Docenta za užu naučnu oblast Pedagogija. Na Katedri za pedagogiju trenutno izvodi nastavu na osnovnim, master i doktorskim studijama iz sledećih predmeta: Uvod u pedagogiju, Opšta pedagogija,  Metodika rada školskog pedagoga 1 i 2 , Pedagoška komunikologija, Stručna praksa 2, Teorija vaspitanja i Teorijske osnove savremene škole.
 
Od 2014. godine nastavu realizuje na Univerzitetu Crne Gore- Fakultetu likovnih umetnost na Cetinju, na predmetima Pedagogija i Didaktika. Od 2016. realizuje nastavu i  na Filozofkom fakultetu, odsek Pedagogija- specijalističke studije iz nastavnih predmeta Metodika rada školskog pedagoga I i  II,  i na Visokoj medicinskoj školi – specijalističke  studije - Zdravstvena nega iz nastavnog predmeta Osnovi pedagogije. 
 
Objavila je više naučnih i stručnih radova u relevantnim stručnim časopisima u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je na brojnim međunarodnim konferencijama i skupovima, kao i brojnim kongresima, simpozijumima i seminarima u zemlji.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.