Filološki fakultet

Biografija - Ćetković Dragana




Biografija - Ćetković Dragana

Mr Dragana Đukanović rođena 28. oktobra 1982. u Nikšiću. Osnovnu i srednju školu, gimnaziju Stojan Cerović,  završila u Nikšiću, 2001. godine.

Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 2006. godine, Univerzitet Crne Gore, na Odsjeku za engleski jezik i književnost.

Magistrirala na istom fakultetu 2010. godine na odsjeku Nauka o jeziku, predmet – Metodika nastave engleskog jezika. Tema magistarskog rada – Implementacija individualizacije u nastavi engleskog jezika u prigradskim i gradskim osnovnim školama u Nikšiću.

godine upisala doktorske studije, Nauka o jeziku, predmet Analiza diskursa. Sve ispite na doktorskim studijama uspješno položila. Trenutno je u fazi izrade polaznih istraživanja za doktorsku disertaciju.

Jedan je od  autora udžbenika, radne sveske i priručnika za Crnogorski jezik kao nematernji I i II, a povremeno je angažovana u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva kao stručni konsultant. Trenutno piše udžbenički komplet Crnogorski jezik kao nematernji III.

Pripravnički staž odradila je 2006/07 u O.Š. Olga Golović, a saradnik na fakultetu je postala 2007. godine.

Predaje Gramatiku I i II na predmetu Savremeni engleski jezik I i II kao i Stručni engleski jezik za učitelje I, II, III i IV. Polja interesovanja i trenutnog bavljenja: metodika nastave engleskog jezika, metodika nastave stranih jezika, leksikologija, istorija engleskog jezika, semantika, gramatika engleskog jezika, analiza pisanog i usmenog diskursa,  književno prevođenje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.