Ekonomski fakultet

Biografija - Lakićević Milan




Biografija - Lakićević Milan

Rođen sam 30.12.1971. godine u Kolašinu, gdje sam završio osnovnu i srednju školu (prirodno matematičku gimnaziju – smjer fizika) sa odličnim uspjehom. (diploma Luča A)

Ekonomski fakultet Univerziteta «Veljko Vlahović» u Titogradu upisao sam školske 1990/1991. Na istom fakultetu – smjer finansije diplomirao sam 1995. godine. U tolku studiranja nagrađivan sam nagradama Ekonomskog fakulteta i Instituta za društveno-ekonomska istraživanja, koje se dodjeljuju najboljim studentima.

Postdiplomske studije, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (smjer Monetarni bankarski i finansijski menadžment) završio sam sa prosječnom ocjenom 9,7. Magistarski rad pod nazivom «Mogućnosti finansiranja preduzeća na tržištu kapitala» odbranio sam 20.11.2000. godine.

 disertaciju pod nazivom «Oblikovanje strukture kapitala akcionarskog društva» odbranio sam 06.07.2006. godine na Univerzitetu Crne Gore - Ekonomski fakultetu u Podgorici.

PODACI O RADNIM MJESTIMA I IZBORIMA U ZVANJE

Stalni radni odnos sam zasnovao 01.12.1995. godine na Ekonomskom fakultetu u Podgorici kao saradnik na predmetu Finansijski menadžment.

U zvanje asistenta na predmetu Finansijski menadžment i oblastima Računovodstvo i Finansije izabran sam 08.10.2001. godine.

U zvanje docenta na predmetima: Analiza poslovanja i Revizija i kontrola na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i na predmetu Poslovna statistika na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo izabran sam 13.04.2007. godine. (Bilten UCG br. 217 od 01. maja 2007. godine)

Osim predmeta za koje sam biran u zvanje docenta izvodio sam nastavu na osnovnim akademskim studijama Ekonmskog fakulteta u Podgorici na predmetima: Preduzetničke finansije, Računovodstvo finansijskih institucija i Korporativna analiza i kontrola. Na akademskim postdiplmskim studijama izvodio sam nastavu na predmetima: Korporativne finansije i Finansijski menadžment u obrazovanju.

Na Studijama menadžmenta u Podgorici  izvodio sam nastavu na predmetima: Biznis analiza, Kontrola i revizija i Finansijska tržišta, a na Studijama menadžmenta u Bijelom Polju izvodio sam nastavu na predmetu Biznis analiza.

Na primijenjenim postdiplomskim studijama izvodio sam nastavu na predmetima: Evaluacija preduzeća i Evaluacija investicionih projekata

U zvanje vanredni profesor izabran sam na Ekonomskom fakultetu u Podgorici 03.05.2012. godine na predmetima: Analiza poslovanja, Revizija i konrola i Korporativna analiza i kontrola. (Bilten UCG br. 284 od 09. maja 2012. godine).

Na akademskim postdiplomskim studijama smjer Računovodstvo i revizija izvodim nastavu na predmetu Korporativne finansije.

Na Studijama menadžmenta u Podgorici izvodim nastavu na predmetima: Biznis analiza i Kontrola i revizija, a na Studijama menadžmenta u Bijelom Polju izvodim nastavu na predmetu Biznis analiza.

Gostujući sam profesor na postdiplomskim studijama Ekonomskog fakulteta u Banja Luci na predmetu Korporativne finansije.

U periodu od 2007. do 2012. godine obavljao sam funkciju prodekana za naučno-istraživački rad i odnose sa javnošću na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Bio sam rukovodilac smjera Računovodstvo i revizija na akademskim postdiplomskim studijama i smjera Menadžment investicijama na primijenjenim postdiplomskim studijama.

U periodu od 2013. do 2015. godine bio sam direktor Poreske uprave Crne Gore.

Predsjednik sam Revizorskog odbora AD „Elektroprivreda Crne Gore“ Nikšić  i predsjednik Odbora direktora AD „Otrant Komerc“ Podgorica.

Bio sam član upravnog odbora Instituta certifikovanih računovođa Crne Gore i Odbora za reviziju NLB Montenegrobanka AD Podgorica. Obavljao sam dužnosti člana Odbora direktora i predsjednika Odbora direktora u više privrednih društava u Crnoj Gori (AD „Bor“ Plav, AD FLZK  Nikšić, AD „Željeznice Crne Gore“ Podgorica, AD „Barska plovidba“ Bar itd.).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.