Elektrotehnički fakultet

Biografija - Radulović Vladan




Biografija - Radulović Vladan

Radulović Vladan je rođen 27.08.1979. godine u Podgorici, Republika Crna Gora. Osnovnu školu i srednju Elektrotehničku školu završio je u Podgorici. Za pokazan uspjeh tokom osnovne i srednje škole dobitnik je diplome Luča. Tokom školovanja u srednjoj Elektrotehničkoj školi "Vaso Aligrudić" u Podgorici tri puta je proglašavan za učenika generacije. Dobitnik je nagrade Skupštine Opštine Podgorica najboljim učenicima srednjih škola Podgorice 1998. godine.

Na Elektrotehnički fakultet u Podgorici, Univerzitet Crne Gore, odsjek energetika, upisao se 1998 godine. Diplomirao je 01.11.2002 godine odbranom diplomskog rada "Sklopni prenaponi" sa ocjenom 10 i prosječnom ocjenom tokom studija 9,79. Za vrijeme redovnih studija bio je korisnik stipendije Vlade Republike Crne Gore za talentovane studente i učenike. Za pokazan uspjeh u toku studija dobitnik je nagrade Univerziteta Crne Gore za najboljeg studenta Univerziteta u oblasti tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka 2003 godine.

Na poslijediplomske studije na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, smjer elektroenergetski sistemi, upisao se 2002. godine i iste završio sa prosječnom ocjenom 10. Magistarsku tezu pod nazivom „Izbor odvodnika prenapona sa aspekta uticaja privremenih prenapona u elektroenergetskom sistemu“ je odbranio 06.06.2005. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici.

Doktorsku disertaciju pod nazivom: „Optimizacija sistema zaštite od atmosferskog pražnjenja u električnim instalacijama niskog napona“ odbranio je 08.03.2011. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici.

Autor je više naučnih i stručnih radova u renomiranim međunarodnim i domaćim časopisima i konferencijama.

Rukovodilac je studijskog programa Energetika i Automatika na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici.

Član je više međunarodnih i domaćih organizacija i udruženja i to: 

  • Član IEEE - Institute of Electrical & Electronics Engineers (Udruženje inžinjera energetike i elektronike).
  • Član CIGRE – Conseil International des Grands Réseaux Électriques (Međunarodno vijeće za velike električne mreže).
  • Predsjednik studijskog komiteta C4 – Tehničke performanse elektroenergetskih sistema Crnogorskog Komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne mreže CG KO CIGRE.
  • Član studijskog komiteta C2 - Eksploatacija i upravljanje elektroenergetskim sistemima Crnogorskog Komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne mreže CG KO CIGRE.
  • Član Centra za mlade naučnike Crnogorske Akademije nauka i umjetnosti.
  • Predsjednik Tehničkog komiteta stručnog tijela ISME/TK E 006 Instituta za standardizaciju Crne Gore

Recenzent je u renomiranim međunarodnim časopisima: IEEE Transactions on Power Delivery i IET Generation, Transimission and Distribution.

Oblasti stručnog interesovanja su: elektrane, alternativni izvori električne energije, prenaponska zaštita, tehnika visokog napona, visokonaponska razvodna postrojenja, modelovanje elemenata elektroenergetskih sistema.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.