Filozofski fakultet

Biografija - Brajušković Mileva
Biografija - Brajušković Mileva

Rođena je 28. 02. 1993. godine u Beranama. Osnovnu školu i Gimnaziju – opšti smjer završila je sa odličnim uspjehom i bila dobitnik diplome Luče. Filozofski fakultet u Nikšiću na odsjeku za geografiju upisala je 2011. godine. Osnovne akademske studije  završila je sa srednjom ocjenom „B“ (9,25) – 07. 07. 2014. godine. Postiplomske specijalističke akademske studije završila je sa srednjom ocjenom „A“ (9,67) – 09. 07. 2015. godine, odbranom diplomskog rada na temu: „Demografski razvoj Kolašina od druge polovine XX vijeka“.

U toku studija bila je korisnik Republičke stipendije, koju Ministarstvo prosvjete dodjeljuje najboljim studentima Univerziteta Crne Gore, kao i dobitnik nagrade Filozofskog fakulteta koji dodjeljuje nagrade najboljim studentima.

Postdiplomske master studije završila je studijske 2016/17. godine na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na smjeru Demografija, odbranom master rada na temu „Regionalne razlike u starenju stanovništva Crne Gore“ sa ocjenom A.

Akademske 2015/2016.g. obavljala je funkciju sekretara Studijskog programa za geografiju. 

Od akademske 2017/18. g. student je doktorskih studija Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Oblast naučnog interesovanja su stanovništvo i naselja.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.