Filozofski fakultet

Biografija - Adžić Novak




Biografija - Adžić Novak

BIOGRAFIJA

NOVAK V. ADŽIĆ, rođen je 5. januara 1975. godine na Cetinju. Na Cetinju je završio osnovnu i školu i gimnaziju. Diplomirao je na 2001. na Pravnom Fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici. Magistrirao je 2012. istoriju na Filosofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Nikšiću. Doktorand je istorijskih nauka na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Pripravnički staž odradio je u Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore, u kojemu je potom u savjetničkom zvanju službovao dvije godine. Od oktobra 2003. godine do juna 2007. godine radio je kao Savjetnik Potpredsjednika Vlade Republike Crne Gore. Od juna 2007. godine do oktobra 2009. godine bio je zaposlen kao Pomoćnik Ministra kulture, sporta i medija u Vladi Crne Gore - rukovodilac Sektora za Evropske integracije i međunarodnu saradnju. Od 1. oktobra 2009. godine do 20. juna 2017. bio je direktor Zavoda za intelektualnu svojinu, organa Vlade Crne Gore.

Od 2012. saradnik je u nastavi na studijskom programu za istoriju na Filozofskom fakultetu u Nikšiću na 4 predmeta: Uvod u istoriju sa istoriografijom 1 i 2 i Istorija Jugoslavije 1 i 2.

Već duže vrijeme aktivno se bavi izučavanjem nacionalne istorije Crne Gore. Objavio je 13 naučnih rasprava i monografija iz oblasti istorije i veliki broj radova u periodici u Crnoj Gori i izvan nje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.