Muzička akademija

Biografija - Krivokapić Vujadin




Biografija - Krivokapić Vujadin

Vujadin Krivokapić je osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao u Školskom centru za muziku i balet "Vasa Pavić" u Podgorici, u klasi prof. Vilija Ferdinandija.

Diplomirao je na FMU Beograd (Fakultet muzičke umetnosti)  1999. godine u klasi prof. Dejana Mihajlovića. 2001. godine je magistrirao takođe u klasi Dejana Mihajlovića na FMU Beograd.

Nakon toga, 2002. godine upisuje magistarske studije na Fakultetu za muziku Montreal (Universite de Montreal, Faculte de musique) u Kvebeku, Kanada u klasi prof. Eleonore Turovsky. Magistrirao je 2004. godine.

Laureat je više internacionalnih i studentskih takmičenja i konkursa među kojima se izdvaja stipendija dobijena od Montrealskog Univerziteta.

 

2008. je angažovan na Muzičkoj akademiji na Cetinju kao saradnik u nastavi u klasi prof. Grigory Kraska, gdje je trenutno angažovan kao vanredni profesor na studijskom odsjeku gudači, , Predmet- violina. Od 2019. godine obavlja dužnost prodekana za umjetnost na Muzičkoj akademiji Cetinje.

 

Do sada je obavio značajan broj nastupa u zemlji i inostranstvu, među kojima se izdvajaju solistički cjelovečernji resitali u salama:  "Claude Champagne" u Montrealu, "Lee Foundation Theatre" u Singapuru, Musikverein i Haus der Musik u Beču, First Presbuterian Church u Trentonu, Bersinger Theatre u Lankasteru, Zheijang Conservatory u Hangzhou u Kini, velika scena CNP u Podgorici i dr. Pored pomenutih, održavao je i solističke resitale u: Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Italiji, Austriji, Rumuniji, Francuskoj, Turskoj, Rusiji, Kini, Singapuru, Americi i Kanadi.

 

Predavao je na majstorskim kursevima u zemlji i inostranstvu, među kojima se izdvajaju University of Central Oklahoma, Transilvanijski univerzitet u Brasovu, Zheijang Conservatory Hangzhou u Kini, a aktivno je angažovan kao predavač na međunarodnom festivalu gudača u Perastu (Festival gudača u Perastu) od 2015. godine. Pokrivao je mjesto koncert-majstora u Crnogorskom Kamernom orkestru, Crnogorskim gudačima i Crnogorskom simfonijskom orkestru. 

Nastupao je i sarađivao sa priznatim domaćim i stranim umjetnicima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.