Muzička akademija

Biografija - Krkeljić Tatjana




Biografija - Krkeljić Tatjana

TATJANA KRKELJIĆ, rođena 10.12.1973. god. u Beogradu, Srbija. Poslije završene Gimnazije "Slobodan Škerović" i ŠOMO "VasaPavić" , 1991. godine upisuje Muzičku akademiju u Podgorici instrumentalni odsjek-smjer flauta.Dobitnik je nagrade "19 decembar" 1993. godine kao najuspješniji student na Akademiji. Diplomirala je 1994. godine sa u klasi prof. Miodraga Azanjca sa prosjekom 9,64. Poslijediplomske studije upisuje na Muzičkoj akademiji u Cetinju 1998. godine gdje i magistrira 2002. godine. Kao stipendista "Open society foundation"završava jednogodišnju specijalizaciju 2003. godine na "Doppler Music Institute" u Budimpešti (Madjarska) u klasi prof. Janoša Balinta a zatim se kao stipendista italijanske Vlade usavršava u Komu (Italija) na Konzervatoriju "Giuseppe Verdi" u klasi prof. Vincenzo Galla.

Ostvarila je zapazene nastupe na brojnim festivalima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Baru, Kotoru, Komu i Trstu (Italija), St. Peterburgu (Ruska federacija), Opolama (Poljska), Hangdžou (Kina).

Pored angažmana na umjetničkom polju, značajan dio njenog angažmana je i u okviru naučnoistraživačke djelatnosti. Poseban interes na polju istraživanja su istorijat muzičke pedagogije i uticaj panslavizma na muzičku scenu Crne Gore. Angažovana je kao istraživač u okviru projekta MusiH na polju Muzikoterapije. Kao izlagač aktivno učestvuje na naučnim i stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu. Publikuje naučne radove u relevantnim naučnim časopisima indeksiranim na SCI i Scopus listama. 

Koautor je akreditovanih programa stručnog usavršavanja nastavnika u Zavodu za školstvo i član Komisija za izradu predmetnih programa.

Od 1993. godine radi kao profesor flaute u ŠOMO "Vasa Pavić" sve do 1999. godine kada prelazi na Muzičku akademiju u Cetinju, gdje je angažovana kao predavač na predmetima Razvoj muzičkih instrumenata i istorijat izvođaštva, Metodika nastave duvačkih instrumenata i Metodologija naučnog rada. Od 2016. je angažovana na poslovima prodekana za nastavu,od decembra 2019. na mjestu prodekana za međunarodnu saradnju, a od novembra 2022. je dekan Muzičke akademije - UCG.

email: tatjanakrkeljic@gmail.com, tkrkeljic@ucg.ac.me 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.