Medicinski fakultet

Biografija




Biografija

Nevena Crnogorac rođena je 26.marta 1992.godine u Trebinju. Osnovnu školu ,,Ratko Žarić" završila je u Nikšiću , a potom i Gimnaziju ,,Stojan Cerović“. Nosilac je diplome ,,Luča“ u osnovnoj i srednjoj školi.

            Farmaceutski fakultet u Podgorici upisala je 2011. godine, a završila 2016. sa prosječnom ocjenom ,,A“ (9,96). Tokom završne godine studija boravila je u Sloveniji na Farmaceutskom fakultetu u Ljubljani , kao student na razmjeni,  gdje je radila na istraživačkom projektu pod nazivom : ,,Mydazolam-Uses in pediatric population“.

            Tokom studija je bila stipendista Ministarstva prosvjete i Opštine Nikšić. Dobitnica je nagrade Univerziteta Crne Gore za najboljeg studenta Farmaceutskog fakulteta za 2014/2015 godinu, nagrade grada Podgorice za najboljeg studenta Farmaceutskog fakulteta za 2015. godinu, Studentske nagrade Opštine Nikšić za 2016. godinu kao i godišnje studentske nagrade Medicinskog fakulteta za 2016. godinu.

            Pripravnički staž odradila je u apoteci ,,Tea medica 9“ u Podgorici kao i u veledrogeriji ,,Glosarij“. Učestvovala je na kongresu Farmaceuta Crne Gore 2015. godine u Bečićima kao autor i koautor, kao i na 20. internacionalnom kampu studenata Farmacije u Portorožu, Slovenija pod nazivom: ,,Career of the pharmacist in marketing, agency and regulatory affairs and competences requires in those".

            Trenutno radi kao upravnik apoteke ,,Benu-Pejton“, a takođe je angažovana na Medicinskom fakultetu kao saradnik u nastavi na predmetima ,,Farmeceutska hemija II“ i ,,Farmaceutska hemija III“.

            Govori engleski i italijanski jezik, kao i osnovni nivo njemačkog jezika i francuskog jezika.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.