Fakultet za turizam i hotelijerstvo

Biografija - Vujačić Duško
Biografija - Vujačić Duško

Rođen je 9.10.1989 godine u Nikšiću, gdje je i završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao jula 2012. godine na odsjeku za geografiju – Filozofskog fakulteta u Nikšiću. Postdiplomske master studije završio je na na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, akademske 2013/2014. godine na temu Reljef i klima kao faktori ekstremnih poplava na  Donjoj Zeti. Od 2012 do 2016 radio je u Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, kao Samostalni savjetnik III u sektoru za Okeanografiju i mareografiju. Od školske 2014/15 radio je kao honorarni saradnik, a od školske 2016/17 zaposlen je kao redovni saradnik u nastavi. Doktorirao je aprila 2019 godine na PMF – u, Univerziteta u Novom Sadu, iz oblasti Fizičke geografije, i stiče zvanje doktora Geonauka.

Trenutno izvodi vježbe iz sljedećih nastavnih disciplina: Opšta kartografija, Astronomska geografija, Matematička geografija, Tematska kartografija, Fizička geografija Crne Gore,Životna sredina, Menadžment u životnoj sredini, Biogeografija, Geografija zemljišta Pejzaži u geografiji, Identitet Crne Gore – istorijske i kulturološke osobenosti i Geografija na Studijskom programu za obrazovanje učitelja.

Učestvovao je u izradi više stručnih i naučnih radova, kao autor i koautor, kako u domaćim tako i u međunarodno priznatim časopisima na SCI listi. Oblasti daljeg istraživanja : Klimatologija, Hidrologija, Geomorfologija, Kartografija, Pedologija i Geoekologija. Obavlja funkciju sekretara studijskog programa za Geografiju, i sekretar je Instituta za geografiju i Crnogorskog geografskog društva.

Dokumenti

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.