Medicinski fakultet

Biografija - Plamenac Ljubica




Biografija - Plamenac Ljubica

Ljubica Kovačević je rođena 1990. u Baru, gdje je završila osnovnu i srednju školu kao đak generacije i Luča I. Na regionalnom takmičenju učenika osnovnih škola osvojila je treće mjesto iz biologije, a na Državnom takmičenju učenika srednjih škola 2008. godine, osvojila je drugo mjesto iz hemije. Diplomirala je na Farmaceutskom fakultetu u Podgorici 2014. godine. U toku studija, učestvovala je u programu mobilnosti studentata pa je VII semestar provela na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu, a IX semestar na Farmaceuskom fakultetu u Ljubljani.

Tokom boravka u Ljubljani uradila je istraživački rad na temu ʺIn vitro characterization of thermally carbonized porous sillicon microparticles, biopharmaceutical propertiesʺ.

Kao student aktivno je učestvovala na dva studentska kongresa sa radom na temu ʺThe content of heavy metals in four medicinal plants from the green marketʺ (Novi Sad, 2013) i ʺAtitudes and views of general public regarding clinical trialsʺ (Ohrid, 2014). Kao farmaceut učestvovala je na kongresu farmaceuta Crne Gore sa temom ʺThe content of heavy metals in four commercial herbal teas from the pharmcyʺ (Bečići, 2015).

Zaposlena je u privatnoj apoteci ʺTea Medicaʺ.

Kao stručni saradnik u nastavi na Medicinskom fakulteu angažovana je od 2015. godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.