Građevinski fakultet

Biografija - Jevrić Marija




Biografija - Jevrić Marija

Marija Jevrić (rođ. Perović) rođena je 09. decembra 1975. godine u Trebinju, a osnovnu i srednju školu završila je u Nikšiću. Dobitnica je diplome Luča za osnovnu i srednju školu.

Građevinski fakultet Univerziteta Crne Gore u Podgorici, Konstruktivni smjer, upisala je studijske 1994/1995. godine, a diplomirala u decembru 2001. g, na Katedri za organizaciju i tehnologiju građenja. Dobitnica je studentske nagrade grada Podgorice "19. decembar". 

Poslije­diplomske studije na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smjer Vizuelne komunikacije, upisala je 2003. g, a magistarski rad odbranila u julu 2006. godine.

Doktorske studije na Građevinskom fakultetu u Podgorici, Saobraćajno-urbanistički smjer, upisala je 2008. g, a doktorsku disertaciju Model upravljanja građenom sredinom primjenom fraktalne geometrije odbranila u julu 2014. g.

U naučno-istraživačkom radu bavi se geometrijom i njenim povezivanjem sa različitim inženjerskim oblastima. Posebno polje njenog interesovanja je unapređenje edukativnog procesa kada je u pitanju nacrtna geometrija – disciplina koja simultano aktivira obje moždane hemisfere i time značajno utiče na kreativnost budućih inženjera.

Zaposlena je na Građevinskom fakultetu u Podgorici od 2002. godine, kao saradnik u nastavi na predmetu Nacrtna geometrija. U periodima postojanja Odsjeka za arhitekturu i Odsjeka za geodeziju, izvodila je nastavu iz Nacrtne geometrije i za studente ovih programa. Od osnivanja primjenjenog studijskog programa Menadžment u građevinarstvu, izvodila je nastavu iz istoimenog predmeta. Od formiranja Arhitektonskog fakulteta, angažovana je u izvođenju nastave iz predmeta Vizuelizacija i modeli I i II, odnosno Nacrtna geometrija i Nacrtna geometrija i perspektiva. Od 2021. g. zaposlena je na Građevinskom fakultetu u zvanju docenta, gdje izvodi nastavu na predmetima Nacrtna geometrija, Uvod u građevinarstvo i Tehničko crtanje.

U braku je i ima dvoje djece.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.