Medicinski fakultet

Biografija - Timotijević Milica




Biografija - Timotijević Milica

 

Milica Timotijević je rođena 02. 06. 1988. godine u Bijelom Polju gdje je završila Osnovnu školu "Risto Ratković" i Gimnaziju „Miloje Dobrašinović“ kao nosilac diplome "Luča". Farmaceutski fakultet u Podgorici završila je u redovnom roku 2012.godine, odbranivši diplomski rad na temu „Neželjena dejstva kardiovaskularnih ljekova i uloga farmaceuta u tome“ i stekla zvanje doktor farmacije (Dr Pharm).

Tokom 2012. i 2013.godine odradila je pripravnički staž u ZUA „Montefarm“, u apotekama „Morača“ i „Kruševac“ kao i u bolničkoj apoteci Kliničkog centra Crne Gore. Stručni ispit je položila iste godine i stekla licencu za rad farmaceuta izdate od strane Farmaceutske komore Crne Gore. Nakon toga, radni odnos zasniva u apoteci Meditas D.O.O. u Podgorici, gdje se usavršavala u oblasti farmaceutske zdravstvene zaštite do maja 2016.godine.

Stručni ispit za rad u državnim organima položila je tokom 2016.godine i od juna iste godine započinje radni odnos u Fondu za zdravstveno osiguranje Crne Gore, na mjesto Savjetnice za farmaciju i farmakoekonomiju. Učesnica je Ljetnje škole za kliničku farmaciju koja se održavala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu u avgustu 2016.godine.

Godine 2017. je upisala specijalističke akademske studije na katedri za farmakoekonomiju i farmaceutsku legislativu Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Specijalistički rad na temu „Farmakoekonomska analiza potrošnje ljekova iz grupe antineoplastika sa osvrtom na ljekove koji se odobravaju preko Komisije za ljekove Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore“ je uspješno odbranila 2018.godine i stekla zvanje specijaliste farmakoekonomije i farmaceutske legislative.

Kao saradnik na Medicinskom fakultetu (Samostalni studijski program Farmacija) u Podgorici radi od 2017.godine na predmetu Farmaceutska etika i zakonodavstvo.

Autor je više stručnih radova i učesnik više naučnih kongresa i stručnih skupova.

Tečno govori engleski i služi se ruskim jezikom. Hobi su joj skijanje i tenis.

Živi u Podgorici.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.