Filološki fakultet

Biografija - Ćetković Sanja




Biografija - Ćetković Sanja

 Sanja Ćetković rođena je u Nikšiću gdje je završila osnovnu i srednju školu sa odličnim uspjehom. Diplomirala je 2001. i stekla diplomu profesora engleskog jezika i književnosti. Magistarske postdiplomske studije, smjer Nauka o jeziku, upisala je 2002. god, na Filološkom fakultetu u Beogradu i nakon položenih ispita (prosječna ocjena 9.40) odbranila magistarski rad na temu Ublažavanje nepreferiranih iskaza u vojno-političkom diskursu 20. 02. 2009. godine, pod mentorstvom prof. dr Vesne Polovine. Iste godine je upisala doktorske studije iz oblasti nauke o jeziku na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Odbranila je doktorsku disertaciju na temu Policijski diskurs iz ugla forenzičke lingvistike, rađenu pod mentorstvom prof. dr Igora Lakića, 01. 06. 2016. godine na Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Učestvovala je na više međunarodnih i domaćih konferencija, objavljivala stručne autorske radove iz oblasti analize diskursa i forenzičke lingvistike u časopisima, monografiji i zbornicima kao i brojne prevode eseja iz oblasti književne kritike. 

Od februara 2002. godine je saradnica u nastavi na Filozofskom fakultetu u Nikšiću na predmetima Savremeni engleski jezik V i VI: Prevod na engleski jezik,  Morfologija engleskog jezika, Osnove i Građenje riječi kao i na predmetu Engleski jezik 1 i 2 na specijalističkim studijama. Nastavu je izvodila i na Studijskim programima za obrazovanje učitelja, filosofije i sporta i fizičkog vaspitanja.

Oblasti naučnog interesovanja: forenzička lingvistika, analiza diskursa, korpusna lingvistika, analiza žanra, kritička analiza diskursa i semantika.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.