Pomorski fakultet Kotor

Biografija - Krivokapić Ranka




Biografija - Krivokapić Ranka

Rođena sam u Kotoru gdje sam završila osnovnu i srednju školu.

Diplomirala sam na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, smjer Međunarodno poslovanje 1996. godine. Nakon završenog fakulteta, upisala sam Postdiplomske studije „Preduzetnička ekonomija” na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, smjer Finansijski menadžment, gdje sam 2000. godine odbranila magistarski rad pod nazivom „Privatizacija brodarske privrede Crne Gore”.

  Zvanje doktora ekonomskih nauka stekla sam 2011. godine na Ekonomskom fakultetu u Podgorici Univerziteta Crne Gore, odbranivši doktorsku disertaciju pod nazivom „Tržište osiguranja u Crnoj Gori - šanse i ograničenja“.

   Radni odnos zasnovala sam  1996.godine u AD Jugopetrol-u Kotor. U Jugopetrol-u AD Kotor sam radila od 1996. godine do 2008. godine, gdje sam stekla zvanje rukovodioca službe Finansija, a kasnije i Menadžera osiguranja. Od 2008. godine bila sam angažovana na ekonomskim predmetima Finansijsko poslovanje, Menadžment i biznis, Ekonomika poslovanja, Poslovna komunikacija u JU Gimnazija Kotor.

Na Pomorskom fakultetu u Kotoru sam radno angažovana u nastavi od 2012. godine na predmetima Finansije u pomorstvu, Ekonomika brodarstva, Pomorske agencije i Poslovna komunikacija na odsjeku Menadžment u pomorstvu, Ekonomika brodarstva, Ekonomika brodarstva-napredni kurs na odsjeku Pomorske nauke i Ekonomika brodarstva i Pomorske agencije na odsjeku Nautika.

Autor sam više radova publikovanih u domaćim i međunarodnim časopisima.

Udata sam i majka dvoje djece.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.