Arhitektonski fakultet

Biografija




Dr Nevena Mašanović, arhitekta

  • Broj kabineta: 118
  • Oblasti istraživanja: Urbanističko planiranje i projektovanje
  • email: ndjurovic10@yahoo.com,  nevena.m@ucg.ac.me

Nevena Mašanović, arhitekta, rođena je u Podgorici, Crna Gora.

Obrazovanje:

Osnovne akademske studije završava na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici odbranom diplomskog rada "Urbanističko rješenje središnjeg segmenta grada Danilovgrada“, pod mentorstvom profesora s Arhitektonskog fakulteta iz Podgorice Svetislava G. Popovića i komentorstvom profesora s Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba Nenada Lipovca. Magistarske studije na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici, smjer Urbanistička organizacija prostora, završava odbranom magistarske teze pod nazivom “Istoriografski i urbanistički uslovi za formiranje Orje Luke u Bjelopavlićkoj ravnici“, pod mentorstvom profesora s Arhitektonskog fakulteta iz Podgorice Svetislava G. Popovića i komentorstvom profesora s Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba Nenada Lipovca. Doktorske studije upisije na Sveučilištu u Zagrebu, odsjek Arhitektura i urbanizam, i iste završava odbranom doktorske disertacije pod nazivom "Ruralna naselja kontinentalne Crne Gore - kriteriji za očuvanje i zaštitu njihovih prostornih vrijednosti". 

Radno iskustvo:

Radni angažman započinje u Republičkom zavodu za urbanizam i projektovanje u Podgorici i dalje nastavlja na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Stipendije:

Dobitnik je: 

stipendije Ministarstva prosvjete i nauke Republike Crne Gore za talentovane studente  Univerziteta Crne Gore; stipendije Ministarstva prosvjete i nauke Republike Poljske za rad i stručno usavršavanje u projektantskom birou ArtGroup u Varšavi, Poljska; stipendije Ministarstva prosvjete i nauke Republike Hrvatske za rad na diplomskoj temi “Urbanističko rješenje središnjeg segmenta grada Danilovgrada“, uz dodijeljenog komentora prof. dr Nenada Lipovca; stipendije Ministarstva prosvjete i nauke Republike Slovenije za stručno usavršavanje za magistarski program na Arhitektonskom fakultetu u Ljubljani, Slovenija.

Ostalo:

Licenca ovlašćenog inženjera za obavljanje djelatnosti izrade tehničke dokumentacije i građenje objekata; Član je Inženjerske komore Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.