Filološki fakultet

Nova objava - 26.02.2019 15:40




Marina Koprivica je doktor književnih nauka, saradnik u nastavi na Filološkom fakultetu u Nikšiću na Studijskom programu za  ruski jezik i književnost. Studije ruskog jezika i književnosti završila je 2000. godine na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.        

Magistarski rad pod nazivom “Boris Pasternak na srpskom jezičkom području”, kao i doktorsku disertaciju “Prozno stvaralaštvo Borisa Pasternaka” odbranila je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.       

Dosad je objavila više radova iz oblasti ruske književnosti 19. i 20. vijeka, kao i monografiju “Boris Pasternak na srpskom jezičkom području”, a svoje referate izlagala je na Filološkom fakultetu u Beogradu u okviru rada Skupa slavista i MAPRJAL-a, kao i jedan referat na naučnom skupu u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti.   

Ruski jezik je prvo predavala u gimnaziji “Slobodan Škerović” u Podgorici, a kao saradnik u nastavi na Filološkom fakultetu u Nikšiću (Studijski program za ruski jezik i književnost) radi od marta 2001. godine.            

Na matičnom Studijskom programu za ruski jezik i književnost drži vježbe iz književnih disciplina: Ruska književnost 1- Stara ruska književnost i 18. vijek, Ruska književnost 2 – Romantizam, Ruska književnost 4 – Realizam, Specijalni kurs iz ruske književnosti (Realizam. Roman). Izvodi i jezičke vježbe iz Savremenog ruskog jezika V i VI, kao i discipline na Studijskom program za prevodilaštvo – Savremeni ruski jezik III, IV, V i VI (Obrada tekstova). Na Studijskom programu Primijenjene studije menadžmenta izvodi nastavu iz Poslovnog ruskog jezika III.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.