Filološki fakultet

Biografija - Radović Dijana




Dijana Radović rođena je u Nikšiću, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju „Stojan Cerović“.

Na Filozofskom fakultetu u Nikšiću na Studijskom programu za ruski jezik i književnost diplomirala je 27. februara  2012. dok je iste godine, postdiplomske studije na Smjeru za nauku o jeziku upisala u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu i uspješno ih završila sa prosječnom ocjenom 9,00 (devet).

Nakon toga, iste godine upisala je doktorske studije, takođe na Smjeru za nauku o jeziku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Od 2012/13, zaključno sa 2014/15. školskom godinom bila je angažovana na matičnom Studijskom programu za ruski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nikšiću na više različitih disciplina u izvođenju časova vježbi: Morfologija pridjeva, Morfologija brojeva i Fonetika sa osnovama fonologije.

Takođe, bila je angažovana i kao predavač ruskog jezika kao stranog na studijskim programima: Crnogorski jezik, Učiteljski studij i Pedagogija. Izvodila je  vježbe na studijskim programima Engleski jezik i književnost, Francuski jezik i književnost, Italijanski jezik i književnost i Njemački jezik i književnost.

Tokom 2014. godine bila sam angažovana na Institutu za strane jezike u Podgorici, na izvođenju časova vježbi: Morfologija imenica, Fonetika ruskog jezika. Tokom iste godine držala je kurs ruskog jezika u Ruskom centru „Vozroždenie“ u Trebinju.

Od oktobra 2016. u svojstvu letktora, izvodi nastavu na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru.

Član je Udruženja predavača ruskog jezika i književnosti iz Podgorice, Udruženja turističkih vodiča CG i predstavnik za Crnu Goru za jednu od najvećih ruskih agencija Vpohod .  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.