Podkast „Ključne riječi“ – gost dr Vladimir Bojković

15.07.2022


Podkast „Ključne riječi“ – gost dr Vladimir Bojković

Gost trećeg podkasta Centralne univerzitetske biblioteke (CUB) „Ključne riječi" je dr Vladimir Bojković, docent na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, dobitnik nekoliko nagrada na međunarodnim arhitektonskim konkursima, izložbama i konferencijama, kao i nagrade „Božidar Milić“ u kategoriji kritičko teorijski tekst za monografiju „Arhitektura i urbanizam grada Nikšića nakon Drugog svjetskog rata“ (2019).

Dr Bojković je govorio o uticaju arhitekture na kreiranje identiteta pojedinca i zajednice, refleksiji socijalnih atributa na savremeni arhitektonski izraz u Crnoj Gori, arhitektonskom nasljeđu i autentičnosti, identitetu objekata institucija kulture, održivom razvoju u arhitekturi, kritičkom mišljenju... Urednik i voditelj je bibliotekar mr Ognjen Savić.

Podkast možete pogledati na YouTube kanalu CUB.

Zahvaljujući razgovorima sa profesorima, docentima, saradnicima, bibliotekarima i svršenim i aktivnim studentima Univerziteta Crne Gore, kao i naučnicima, umjetnicima i bibliotekarima izvan naše akademske zajednice, „Ključne riječi" trebalo bi da podstaknu širu javnost, a posebno mlade, da bolje razumiju ulogu nauke i stvaralaštva, te uticaj koji biblioteke i akademska zajednica mogu imati na razvoj svih segmenata crnogorskog društva.
Režiju potpisuje mr Sead Šabotić, produkciju dr Edin Jašarović, kameru i montažu Blažo Tatar, dizajn i grafiku Ivan Živković. Muzika: Lesfm from Pixabay.

 

Broj posjeta : 339

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.