Konferencija o izazovima digitalne transformacije




Konferencija pod nazivom „Izazovi digitalne transformacije“ (eng. Challenges of Digital Transformation) koja se organizuje u sklopu Erasmus + projekta „Digitalno preduzetničko gnijezdo i industrija 4.0 u Crnoj Gori (DigNest) biće održana 29. novembra u Rektoratu Univerziteta Crne Gore.

Konferencija će okupiti veliki broj naučnika, stručnjaka, istraživača, a na otvaranju će govoriti koordinatorke projekta, prorektorica za nauku i istraživanje UCG prof. dr Irena Orović i prof. dr Ivana Ognjanović (Univerzitet Donja Gorica), kao i Margareta Barjaktarović Lanzardi (Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma).

Cilj DigNest projekta je da podrži modernizaciju visokoškolskih ustanova u Crnoj Gori i ojača njihovu saradnju sa vodećim preduzećima na tržištu. Primarni fokus je maksimiziranje koristi od digitalnih tehnologija u prioritetnim oblastima poljoprivrede i zdravstva, istovremeno osiguravajući da se diplomci, budući stručnjaci i radna snaga uspješno prilagode digitalnom dobu. Saradnja i umrežavanje su od suštinskog značaja kako bi osigurali da se samo najbolje prakse izvoze u druge regione, dok se istovremeno uvozi neophodna stručnost, kako bi se podstakao rast efikasnog i inovativnog ekosistema.

Agenda Konferencije dostupna je u prilogu.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.