Konkurs za Adriatik start-up školu otvoren do 17. marta




Konkurs za Adriatik start-up školu  Ecapital Culture - Adriatic start-up School 2019,  koja će se održavati u Ankoni, u Italiji, otvoren je od 15. januara do 17. marta 2019. godine.

Ova škola usmjerena je na mlade ljude iz zemalja jadransko-jonske makro regije (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija, Slovenija), motivisane da rade posao usmjeren na jačanje kulturne baštine ove regije.

Škola Mole Vanvitelliana (Ancona - Italija) započeće rad 28. maja i završiti 28. juna 2019. godine.

Glavna svrha projekta je ekonomki razvoj kulturnog turizma, kroz kreativnost i talenat mladih budućih poduzetnika. Kulturna baština jadranske makro regije pruža mogućnost razvijanja inovativnog pokretanja koji može privući kulturni turizam od posebnog interesa i ekonomske vrijednosti.

Prva izdanja, provedena u 2015. i 2016. godini, postigla su uspjeh i međunarodnu važnost, uključivši više od 60 mladih učesnika iz Makro Regije koji su razvili svoju poslovnu ideju kroz provedbu vlastitog poslovnog plana.

Ovo četvrto izdanje projekta promoviše i finansira Fondacija Marche, Trgovačka komora Ancona, Politecnica delle Marche, Grad Ancona i Marche, a upućuje se mladim budućim preduzetnicima iz različitih država makro regije (specifični Poziv je posvećen mladima iz regije Marche u Italiji), koji će imati priliku pohađati školu i biti besplatni domaćin u Anconi dva mjeseca zahvaljujući stipendijama koje nudi Fondazione Marche.

Sve dodatne informacije možete naći u brošuri koja se nalazi u prilogu ili kontaktirati startupschool.ecapital.it.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.