Fakultet dramskih umjetnosti

Biografija




Biografija

Danijela Radovanović (1980)

Diplomirala Pozorišnu režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje, gdje radi kao saradnica u nastavi na predmetu Pozorišna produkcija. U toku je magistarskih studija na matičnom fakultetu iz oblasti Pozorišna produkcija.

Tokom studija angažovana kao asistentkinja ili saradnica režije u više pozorišnih predstava:Danilo- Crnogorsko narodno pozorište, režija Radmila Vojvodić; Opera Balkanska carica- Crnogorsko narodno pozorište, režija i adaptacija Radmila Vojvodić; Na ljetovanju- Kotor Art/CNP, režija i adaptacija Radmila Vojvodić; Njegoš Vatre- Kotor Art/Zetski dom, režija i adaptacija Radmila Vojvodić i Paolo Magelli; Konte Zanović- Budva grad Teatar/CNP, režija Radmila Vojvodić.

Diplomske predstave Medvjed i prosidbau jednom činu, A.P. Čehova i Pomorandžina kora, Maje Pelević uvrštene su, i igrale na redovnom repertoaru Crnogorskog narodnog pozorišta.

Ranija radna iskustva broji kao producent, organizator i reditelj u brojnim projektima na kojima je radila u oblasti marketinga, komercijalne video produkcije, kao i organizacije javnih događaja.

 

danijelar@ucg.me.

danijela.radovanovic2@gmail.com

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.