Medicinski fakultet

Biografija




Biografija

Kompletan CV (sa bibliografijom) na crnogorskom i engleskom jeziku je u prilogu.

KRATKA BIOGRAFIJA:

Rođen sam 03.03.1994. godine u Nikšiću, Crna Gora gdje sam završio osnovnu i srednju školu kao dobitnik diplome ,,Luča,,. Tokom školovanja osvajao više puta nagrade na Republičkim i Državnim takmičenjima iz Hemije; bio polaznik više ljetnjih škola za mlade talente iz Biologije i Hemije; bio dobitnik brojnih stipendija i nagrada. Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore (studijski program medicina) upisao sam studijske 2012/13. godine a završio 28. maja 2018. godine sa prosječnom ocjenom A (9,69). Tokom studiranja dobio sam više godišnjih nagrada Dekana Medicinskog fakulteta za ostvareni uspjeh tokom studija. Posljednje četiri godine na fakultetu sam biran u zvanje studenta-demonstratora na Katedri za Medicinsku biohemiju i hemiju. Dobitnik sam nagrade Crnogorske akademije nauka i umjetnosti. Bio sam stipendista Opštine Nikšić i Ministarstva prosvjete Crne Gore. Bio sam predstavnik studenata generacije 2012/13 kao i član Vijeća Medicinskog fakulteta ispred reda studenata. Učestvovao sam na brojnim edukacijama (seminarima, kongresima i sl.) iz različitih oblasti medicine. Tokom jula 2016. godine boravio sam na jednomjesečnoj profesionalnoj razmjeni studenata medicine iz oblasti neurologije na Univerzitetskoj klinici u Bratislavi, Republika Slovačka.

Odlukom Vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore izabran sam za saradnika u nastavi za oblast Medicinska biohemija. Izvodim vježbe iz sljedećih predmeta: Medicinska biohemija i hemija, studijski program Medicina; Medicinska biohemija, studijski program Farmacija; Opšta i oralna biohemija, studijski program Stomatologija. 

Trenutno sam zapošljen u Klinici za neurologiju Kliničkog centra Crne Gore - ljekar na specijalizaciji.

Član sam NVO Fondacija za promovisanje nauke PRONA, gdje aktivno učestvujem u organizaciji ljetnjih i zimskih škola za mlade talente iz oblasti nauke. Govorim engleski jezik. Poznajem osnove rada na računaru.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.