Građevinski fakultet

Biografija - Drobnjak Ivana




Biografija - Drobnjak Ivana

Ivana Drobnjak rođena je 25.05.1994. godine u Pljevljima. Osnovnu školu je završila u Pljevljima kao nosilac diplome Luča i đaka generacije.

Gimnaziju ‘’Tanasije Pejatović’’ je završila sa odličnim uspjehom i stekla diplomu Luča I.

Tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja učestvovala je i osvajala nagrade na školskim takmičenjima iz ruskog jezika.

Građevinski fakultet u Podgorici, smjer Građevinarstvo, upisala je studijske 2013/2014.

Za vrijeme studiranja tri puta je nagrađivana od strane kolegijuma Građevinskog fakulteta za postignuti uspjeh tokom studjskih 2015/16, 2014/15, 2013/14 godina.

Studijske 2015/2016 godine Univerzitet Crne Gore joj dodjeljuje nagradu za najboljeg studenta Građevinskog fakulteta.

U novembru 2016. godine opština Pljevlja joj dodjeljuje studentsku nagradu za izuzetan uspjeh i ostvarene rezultate tokom studiranja.

Za vrijeme osnovnih i specijalističkih studija bila je stipendista Ministarstva prosvjete i opštine Pljevlja.

Od januara do oktrobra 2017. godine preko programa stručnog osposobljavanja za visokoškolce Vlade Crne Gore bila je zaposlena na Građevinskom fakultetu u Podgorici.

Postdiplomske specijalističke akademske studije završila je u julu 2017. godine i stekla stepen specijaliste (Spec.Sci) Građevinarstvo – konstruktivni smjer sa srednjom ocjenom ‘’A’’. Specijalistički rad, iz oblasti Građevinske mehanike i teorije konstrukcija, pod nazivom ’’Izrada programa za proračun statičkih uticaja kod 2D nosača opterećenih u ravni’’ pod mentorstvom Prof.dr Marine Rakočević odbranila je sa ocjenom ‘’A’’ u julu 2017. godine na Građevinskom fakultetu u Podgorici.

Od februara 2019. godine zaposlena je na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici kao saradnik u nastavi, za oblast Građevinska mehanika i teorija konstrukcija.

Bila je učesnik H2020 projekta, uz podršku Ministarstva nauke, pod nazivom ¨Pametne zgrade za seizmički otpornu Crnu Goru¨, čiji je rukovodilac dr Nina Serdar, za period od 2020. do 2022. godine.

Magistarski rad pod nazivom “Primjena metode konačnih elemenata kod ploča opterećenih na savijanje“ , pod mentorstvom prof.dr Marine Rakočević, odbranila je u julu 2020.godine. 

Studijske 2020/2021 godine upisala je doktorske studije na Građevinskom fakultetu, Univerziteta Crne Gore.

U julu 2021. godine bila je učesnik Balkanske ljetnje škole za primjenu Evrokodova - Seizmički proračun AB zgrada, koja je organizovana od strane Evropske komisije, Istraživačkog centra Evrope (JRC).

Učestvovala je na više međunarodnih naučnih konferencija kao izlagač i autor radova.

Govori engleski i ruski jezik.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.